Üniversite’de hangi bölümü nerede okuyacağımızın önemini çok iyi biliyoruz. Peki tercihler içinde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi çıkarsa?
#1 Aydın’a ilk geldiğinizde sevmeyebilirsiniz. Özellikle daha büyük şehirlerde yaşayanlar için ilk zamanlar kötü geçebilir.

Aydın şehri kendine özgü, butik bir şehirdir diyebiliriz. Fakat son zamanlarda hem ülke genelindeki eğitim başarısı ile hem de yaşam ve ulaşım konusundaki standartlarının diğer şehirlere nazaran daha hızlı gelişmesi ile büyük göçler almaya devam ediyor.
#2 “Aydın’da Deniz var mı?” Sorusu meşhurdur. Bakalım var mı?

Belki de arkadaşlarınız sizi her gün sahil kenarında ders çalışıyor diye düşünebilir. Gerçi böyle bir şey isterseniz 1 saatin altında sahile ulaşabileceğiniz yerler de mevcut. Aydın merkezden kendi aracınız ile 35 dakikada Pamucak sahiline gidebilirsiniz. Kuşadası'na gitmek isterseniz Aydın Kuşadası arası 56 kilometre ve 50 dakika sürecektir. Didim, Altınkum Plajı biraz daha uzak olup toplamda 98 Km ve otobüs ile 2 Saat 15 dakikayı bulabiliyor. Hepsini burada yazmak çok zaman alacak, o yüzden bu makalemizden sonra Gezilecek Yerler sayfamıza da göz atmanızı öneriyoruz. Aydın'ın yeni gözdesi Arapapıştı kanyonu'nu gezmeyi unutmayın.
#3 Aydın’da her gittiğiniz kafede yakın arkadaşlarınızdan biriyle karşılaşmanız normaldir.

Fakat bu durumun iyi yanları da var, arkadaş ortamınız hızlı şekilde büyüyor 🙂 Aslında Aydın, yeni kafe ve mekanları ile Türkiye'nin en hızlı gelişen öğrenci şehirlerinden.
#4 Mendil, yara bandı, ıslak mendil, lif ister misiniz? Buyrun!

Bulvarda yara bandı- Islak mendil satan Selma teyzeyi, sürekli şarkı söyleyerek gezen genç arkadaşımızı, uzun boyuyla karşınıza çıktığında önce korktuğunuz fakat çok iyi biri olan biletçi Hüseyin'i artık tanırsınız.
#5 Batak oynamak-maç izlemek için Gar Cafe, özel günlerde Leman, waffle için Cadde Cafe, eğlenmek için Gramophone, dertleşmek için Eski’ ye gidilmesi gerektiğini bilirsiniz.

Hızla büyüyen Aydın şehrinde mekanlar bundan bir iki yıl öncesine kadar çok azdı. Fakat şu an Türkiye'nin en güzel mekanlarına ev sahipliği yapmaya başladı.
#6 Adnan Menderes Üniversitesi kısaltmasının neden AMÜ değilde ADÜ olduğunu kesinlikle düşünürsünüz.

AMÜ olmaması iyi aslında… Neden ADÜ olduğunu bilen ya da tahmin eden varsa yorumlarda görüşelim.
#7 Üniversiteye çıkarken şoförün “Forum var mıı?” sorusuna “Lütfen olmasın” diye dua edersiniz.

Hep de derse geç kaldığınız gün Forum’da inecek olan biri çıkar…Bunun bir de "Kemer var mı?" versiyonu da var, fakat onun ADÜ ile bir ilgisi yok.
Aydında yaşayanlar iyi bilirler 🙂
-
Ben bunu her gün yaşıyordum, içimden diyordum inşallah yoktu diye 🙂
#8 11 numarada yer bulmanın ne kadar çileli bir şey olduğunu çok iyi bilirsiniz.
#9 Aydın’ın dengesiz havasına da alışırsınız. Bir anda yağmurda yağabilir, güneş de açabilir. Hiç belli olmaz.

Aydın'da aynı gün içinde 3-4 mevsim yaşayabilirsiniz. Güneşli bir havada yağmur yağdığını, yağmurlu havalarda güneş açtığını, havanın sıcakken bir den serinlediğini, sakin bir günde birden fırtına oluştuğunu görebilirsiniz. Hasta olmazsınız merak etmeyin, iklimi acımasız değil, aksine davetkardır.
#10 Herodot Aydın için “Gökyüzünün Altındaki En Güzel Yeryüzü” diyor.

Her şeye rağmen Aydın güzel bir Ege şehridir. Doğası ve kültürü ile cezbedici. Ulaşım ve geçim giderlerinin fiyat bakımından diğer şehirlere nazaran daha uygun olması. Sıcak kanlı insanlarıyla misafirperverlik kültürünü günümüzde temsil edebilen nadir şehirlerimizden. Arkadaşlık ve dostlukların her yaşta insanlar ile yapılabiliyor olması da insanlarının aydın ve ılımlı olduğunu gösteriyor. Belki ilk geldiğinizde sevmeyecek, fakat ayrılırken kıyamayacağınız, özleyeceğiniz bir şehirdir.
Bu gönderi içerik oluşturma aracımız ile oluşturuldu. Siz de oluşturun!